Steekwoord archief: biologisch

  • Crowdfunding voor koeien

    Hoeve Hoogland, een gemengd bedrijf in Gerkesklooster, is een initiatief gestart voor het opzetten van een voedselcommunity. Eigenaars Annegreet en Erik Boven willen de lokale voedselcommunity combineren met dagbesteding. Via crowdfunding proberen ze nu geld op te halen om koeien te kopen. Voedselpakket Hoeve Hoogland richt zich op het produceren… Lees verder →

  • Biologische sector start campagne tegen patenten op zaden

    Bionext, ketenorganisatie van de biologische sector, lanceert ‘De Grootste Zaadbank van Nederland.’ Dit is een landelijke campagne waarbij tot eind juni aandacht gevraagd wordt voor het gevaar van patenten op natuurlijke eigenschappen van planten. Door een te ruime EU-patentwetgeving claimen internationale bedrijven steeds vaker patenten… Lees verder →

  • SPNA en Delphy bundelen akkerbouwkennis

    Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw (SPNA) en Delphy hebben besloten hun krachten in het Noorden te bundelen. Beide organisaties zijn actief in de noordelijke akkerbouw en zien de meerwaarde van een praktische samenwerking. Praktische vragen Binnen de Noordelijke akkerbouw leven veel praktische vragen rondom teelten. Van… Lees verder →

  • Van Dam: ‘biologisch concept voor de toekomst’

    Martijn van Dam ziet, net als de biologische sector, goede kansen voor biologisch in de transitie van de landbouw. Dat zei hij op het tiende Europese biologische congres IFOAM-EU. Hij noemt dan ook biologisch een concept voor de toekomst. Op het biologisch congres wordt samen… Lees verder →

  • Nieuwe bodemverbeteraar

    Topturn brengt een nieuwe bodemverbeteraar op de markt die de wortelgroei en vitaliteit bij akkerbouwgewassen verbetert. BioAktiv-P stimuleert zuurstof minnende (aerobe) bacteriën die ervoor zorgen dat micro-organismen, humusvorming en de opname van voedingsstoffen zich beter ontwikkelen. Het resultaat is een hogere opbrengst en een betere… Lees verder →

  • Aurora lanceert Lentekaas van lokaal voer

    Aurora heeft de 100 procent lokale Lentekaas gelanceerd. Deze kaas is gemaakt met melk van koeien die alleen maar lokaal voer hebben gegeten. Dus niet met importsoja uit Zuid-Amerika en zelfs niet uit Europa. Gewoon uit Nederland dus. Dat is mogelijk dankzij boeren als Gerjo… Lees verder →

  • Informatiedag opleiding biologisch-dynamische landbouw

    Op Warmonderhof in Dronten kunnen studenten biologisch-dynamisch tuinder, veehouder, fruitteler of akkerbouwer worden.Op donderdag 14 april kunnen geïnteresseerden voor de opleiding meelopen op één van de schoolboerderijen. De studenten van dit mbo in voltijd of deeltijd maken een bewuste keuze voor een groene opleiding vol praktijkervaring. Het zijn zowel… Lees verder →

  • Legpluimveehouder maakt verschil met aanpassingsvermogen

    De Nederlandse eierketen is in beweging. Na de sterke stijging van het aanbod van scharreleieren, groeit nu vooral de productie van vrije uitloop- en biologische eieren. ABN AMRO verwacht dat deze marktsegmenten in de komende jaren met achtereenvolgens 5 en 7 procent zullen groeien. De… Lees verder →

Pagina 1 van 1312345...10...Minst recente »