Nieuws

Award voor unieke gereedschapsdrager

De Student Company met de naam ToolCarrier van CAH Vilentum heeft de finale van de challenge Benelux van JP Morgan Start-Up gewonnen. Zij gingen met de award en een geldbedrag van € 5.000,- naar huis. De studenten zijn enorm blij met hun overwinning. Het prijzengeld investeren zij in hun bedrijf.

Uniek

De Student Company ToolCarrier van CAH Vilentum nam het op tegen drie teams uit Luxemburg, Vlaanderen en Wallonië. ToolCarrier vormde de afvaardiging uit Nederland. Tijdens een livestream moest iedere Student Company drie minuten pitchen en vragen van de jury beantwoorden in het Engels. De jury bestond uit vier internationale bedrijfsleden van J.P Morgan.
“De ToolCarrier is een uniek en origineel product, gericht op arbeidsgemak en arbeidsefficiëntie. De Student Company heeft een duidelijke marketing-strategie en doelgroepbepaling en al een patent op het product aangevraagd”, aldus het jury oordeel.
Met het gewonnen prijzengeld wil de Student Company de naamsbekendheid van hun bedrijf ToolCarrier vergroten, het product verder doorontwikkelen en internationale markten aanboren.

Eigen onderneming

ToolCarrier heeft een handige tool gemaakt om steelgereedschap mee op te bergen en te vervoeren. Het product bestaat uit een klem met daaraan een magneet bevestigd. Het idee voor dit product kwam bij een van de studenten uit het team zelf vandaan. Hij vond het vaak lastig om bezems en scheppen mee te nemen op bijvoorbeeld een trekker of shovel. Het team verwacht een afzet van 2500 sets in 2016 te realiseren. De productie wordt uitbesteed aan sociale werkplaatsen. De groep studenten (die bestaat uit Harold Overmars, Jaap Koskamp, Anne van Driel, Jordy van Til en Robert Ebbers) heeft  het bedrijf inmiddels doorgestart van een studentonderneming naar een officieel ingeschreven bedrijf  bij de Kamer Van Koophandel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *