Nieuws

Crowdfunding voor koeien

Hoeve Hoogland, een gemengd bedrijf in Gerkesklooster, is een initiatief gestart voor het opzetten van een voedselcommunity. Eigenaars Annegreet en Erik Boven willen de lokale voedselcommunity combineren met dagbesteding. Via crowdfunding proberen ze nu geld op te halen om koeien te kopen.

Voedselpakket

Hoeve Hoogland richt zich op het produceren van duurzaam en lokaal voedsel en hiermee een aantal huishoudens voorzien van biologisch eten. Leden kopen aandelen en kunnen die inleveren voor producten.Op het gemengde bedrijfje worden onder andere geiten gemolken voor geitenkaas, kippen gehouden voor eieren en wordt groente en fruit geteeld. De volgende stap is het houden van Dexter-koeien om daarmee een geheel biologisch voedselpakket te kunnen bieden aan leden van de voedselcommunity.

Crowdfunding

Om dit biologisch, duurzaam en diervriendelijk project tot een succes te maken is een crowdfunding opgezet om geld in te zamelen. Van het bedrag wat ze ophalen zullen vier Dexter koeien en een schuilstal worden gekocht. Deze koeien zullen biologische melk gaan leveren en worden verzorgt door de deelnemers. Inmiddels is 32 procent van het investeringsbedrag van 7.000 euro binnen en zijn er nog 20 dagen te gaan. “Het begin is er. We hopen dat het gaat lukken”, aldus Annegreet en Erik.
Meedoen kan via de website www.voorjebuurt.nl/campaigns/hoevehoogland. Hier staan ook de mogelijkheden en tegenprestaties.

Lees de reportage over Hoeve Hoogland in PlattelandsPost nr. 4, die verschijnt op 1 juli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *