Nieuws

De minister van Economische Zaken heeft het Gezamenlijk programma Onderzoek en Innovatie van de Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw goedgekeurd. Doel van het Programma is het doen van onderzoeken naar de basisrandvoorwaarden voor een goede teelt. Deze kennis moet het verdienmodel van de Nederlandse akkerbouwer verbeteren. De BO Akkerbouw bestaat uit de Brancheorganisatie Granen, de Brancheorganisatie Suiker en de Brancheorganisatie Aardappelen en overige akkerbouwgewassen.

Gevolgen voor de akkerbouwer

De goedkeuring van het onderzoeksprogramma heeft gevolgen voor telers van granen (tarwe, gerst, rogge, haver), suikerbieten en aardappelen. Het betekent dat alle akkerbouwers, of zij nou wel of niet zijn aangesloten bij een  BO, tot en met 31 december 2020 jaarlijks een financiële bijdrage moeten leveren aan de genoemde onderzoeken. Daarnaast zijn de akkerbouwers die niet bij een BO zijn aangesloten, verplicht om zich te registreren bij een van de BO’s.

Programma Onderzoek en Innovatie

Vanuit het Gezamenlijk programma Onderzoek en Innovatie werken de BO’s aan onderzoek naar de basisrandvoorwaarden die nodig zijn voor een goede teelt. Dit is nodig om het akkerbouwbedrijf toekomstbestendig te houden.

Bron: RVO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *