Productnieuws

Nieuwe aanvulling Uiergezondheidscheck

UGA biedt deze zomer de Uiergezondheidscheck aan: drie tankmelkonderzoeken die inzicht geven in de mastitiskiemen op het bedrijf + een Bedrijfsantibiogram Mastitis dat inzicht geeft in de antibioticagevoeligheid van deze kiemen op koppelniveau.

Uiergezondheidscheck

Met de Uiergezondheidscheck wordt de tankmelk drie keer (in een periode van drie maanden) onderzocht op de zeven belangrijkste veroorzakers van mastitis. De uitslag vertelt precies welke bacteriën wel of geen rol spelen op het bedrijf.

Bedrijfsantibiogram Mastitis

Het Bedrijfsantibiogram is de nieuwste innovatie van GD op het gebied van uiergezondheid en vormt een nieuwe aanvulling op de Uiergezondheidscheck. Het biedt de mogelijkheid om naast inzicht in de mastitiskiemen op het bedrijf, ook inzicht te krijgen in de actuele antibioticagevoeligheid van deze kiemen op koppelniveau. De uitslag vertelt per in tankmelk gevonden kiem of de gevoeligheid voor een bepaald antibioticum goed, matig of slecht is.

Voor 17 juni

Dankzij de subsidie van ZuivelNL in het kader van het EU Stimuleringsfonds Diergezondheid hoeven melkveehouders die vóór 17 juni 2016 de Uiergezondheidscheck bestellen, niet te betalen voor het Bedrijfsantibiogram Mastitis (t.w.v. € 74,-). Een Uiergezondheidscheck kost hierdoor € 95,60 in plaats van € 169,60.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *