Productnieuws

Nieuwe bosmaaiers

STIHL heeft nieuwe bosmaaiermodellen, de FS 360 C-EM en FS 410 C-EM. Beide modellen zijn standaard uitgerust met de STIHL M-Tronic technologie. Het motorsturingssysteem met microprocessor garandeert dat de 2‑MIX motoren altijd op optimale kracht werken, ongeacht de omgevingstemperatuur, de hoogte of de bedrijfstoestand. Dankzij de STIHL ErgoStart vergt het starten van de bosmaaiers slechts een minimale inspanning. Handige details zoals het antivibratiesysteem en de gereedschapsloze handgreepinstelling zorgen voor een professioneel niveau van bedieningsgemak.

Elektronische motorsturingssysteem

Het M-Tronic elektronische motorsturingssysteem bepaalt doorlopend waarden zoals de bedrijfstemperatuur, de omgevingstemperatuur, de hoogteligging en de brandstofkwaliteit. Op basis van die gegevens optimaliseert het M-Tronic systeem het ontstekingspunt en de brandstofdosering. Bovendien trekt het snijgereedschap altijd uitstekend op. Zelfs als de hoogteligging of brandstofkwaliteit veranderen, moet de carburator niet manueel worden aangepast. Beide machines zijn uitgerust met STIHL ErgoStart, waardoor met minder inspanning en langzamer aan het starttouw kan worden getrokken. De motor start gemakkelijk, betrouwbaar en zonder terugslag.

Comfort en ergonomie

De bosmaaiers hebben ook veel te bieden op het vlak van comfort en ergonomie. Zo kan de handgreep zonder gereedschap aangepast worden aan de lengte van de gebruiker. En tijdens het werken vermindert het STIHL 4-punt antivibratieysteem met veren en rubberen buffers de overdracht van de trillingen van de motor en het maaigereedschap naar de handgreep. Daardoor wordt het werk minder vermoeiend, zelfs na een lange tijd. Een andere gebruiksvriendelijke functie is de universele draaggordel STIHL Advance, die standaard is voor beide bosmaaiers. De brede, gewatteerde riemen garanderen dat de machine comfortabel zit en verdelen het gewicht gelijkmatig over de schouders, de rug en het bekken. Dankzij de handige haak is de bosmaaier snel en gemakkelijk aan te haken en los te maken, zelfs voor korte pauzes.

Twee modellen, één doel: optimale prestaties

Voor optimale resultaten kunnen beide modellen worden uitgerust met een reeks snijgarnituren, zoals een maaikop of een metalen grassnijblad voor struikgewas. De motor van de FS 360 C-EM heeft een vermogen van 1,7 kW, terwijl de FS 410 C-EM met een vermogen van 2,0 kW aanbevolen is voor nog veeleisender maaiwerk. Dit model is ook optioneel verkrijgbaar met een korte steel en een cirkelzaagblad voor zaagwerk of met een extra lange steel voor grote gebruikers.

Motor, tank en antivibratiesysteem

De bosmaaiers worden aangedreven door een krachtige, milieuvriendelijke motor met 2-MIX technologie. Het hoge koppel over een breed toerentalgebied zorgt voor een bijzonder hoge performantie van de motor. Hij is ook zuinig en heeft een lage uitstoot. De 2-MIX motor verbruikt 20% minder brandstof in vergelijking met even krachtige  STIHL tweetaktmotoren zonder 2-MIX technologie. Bovendien voldoet hij aan de strenge Europese emissienorm, niveau II. Een praktisch detail: zowel de FS 360 C-EM als de FS 410 C‑EM hebben een transparante tank waarvan het brandstofniveau makkelijk af te lezen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *