Productnieuws

Giant toont wereldpremière tijdens TKD

Tobroco Machines toont tijdens de Technische Kontakt Dagen een wereldpremière in de vorm van de Giant V5003 X-TRA HD. “Deze wereldpremière is speciaal voor de TKD bewaard omdat de Nederlandse markt voor ons zeer belangrijk is”, aldus Toine Brock, oprichter van Tobroco Machines. “Hier is men reeds jaren bekend met Giant wielladers en kan dus een goed oordeel geven over deze nieuwe machine.”

Electrische skid steer lader

De V5003 X-TRA HD is echter niet de enige primeur die getoond wordt. Op het eigen testterrein biedt Giant namelijk de mogelijk om met de volledig elektrische skid steer lader te werken. Dit, op afstand bestuurbare, conceptmodel is voor het eerst te bewonderen op een Nederlandse beurs. Bezoekers kunnen zelf de het lage geluidsniveau en het emissievrije werken ervaren. Net als de benzine en diesel versies heeft de elektrische skid steer een duurzaam ontwerp en vier wielmotoren voor extra duw- en trekkracht. De hydraulische snelwissel zorgt ervoor dat aanbouwdelen gemakkelijk gewisseld kunnen worden, zonder dat afstappen noodzakelijk is.

Aanbouwdelen

Naast deze primeurs is er op stand 16 een breed aanbod aan machines en aanbouwdelen te vinden. Op de 800 m2 grote stand staan verschillende skid steer laders, wielladers, telescoopladers en verreikers. Alle machines zijn uitgerust met aanbouwdelen die geschikt zijn voor werkzaamheden in de bouw, stratenmakerij, groenvoorziening of privé gebruik.

Nieuwe V5003 modellen

Vanwege het aanscherpen van de emissienormen zijn de V5003T en V6004T modellen, met 60 pk dieselmotor, uitlopend. GIANT speelt hier op in door een reeks nieuwe V5003 modellen te introduceren. De V5003 HD (opvolger V6004T), V5003 X-TRA HD (opvolger V6004T X-TRA) en V5003 TELE HD (opvolger V6004T TELE) beschikken over een 50 pk dieselmotor van Kubota en hebben een hydrostatische 4-wiel aandrijving met automotive besturing, 14 tons assen met elektrisch in te schakelen sper op beide assen.
De V5003 HD wiellader heeft een bedrijfsgewicht van 3.400 kg en hefhoogte van 3.2 meter. HD staat hierbij voor Heavy Duty en dat houdt in dat de machine een hogere trekkracht heeft. Dit resulteert in een maximale snelheid van 28 km/h. Standaard is de V5003 HD voorzien van een hefarm met Z-kinematiek en dit maakt de machine uitermate geschikt voor veelzijdig werk.

Bij de V5003 X-TRA HD is de hefarm voorzien van de zogenaamde P-kinematiek. Hierdoor is het voorframe lager, heeft de machinist beter zicht op het werktuig en is de machine zeer stabiel. Met een kiplast van 3.800 kg en een maximale rijsnelheid van 28 km/h is de V5003 X-TRA HD uitermate geschikt voor klanten waarbij een hoge productiviteit belangrijk is.

Met de V5003 TELE HD is er nu voor het eerst ook een telescooplader in Heavy Duty uitvoering. Het bedrijfsgewicht van slechts 3.850 kg en de geringe breedte vanaf 140 cm, maakt deze telescooplader tot een compacte machine. Toch kan de machine een snelheid bereiken van 28 km/h en de uitschuifbare hefarm een hoogte bereiken van 4.3 meter!

Volop demonstraties

Een groot deel van de stand (16) wordt ingericht als demoterrein zodat bezoekers zelf kennis kunnen maken met Giant machines. Naast de elektrische skidsteer lader wordt er doorlopend gedemonstreerd met een dieselvariant van deze kleine gigant. Tevens zijn de V5003 X-TRA HD, D254SW en V452T X-TRA HD beschikbaar. Met een ruim assortiment aanbouwdelen wordt getoond dat de multifunctionele machines geschikt zijn voor zowel bouwbedrijven, bestratingsbedrijven als hoveniers.

Financieringsactie

Tot en met 30 juni 2016 biedt Giant Finance de mogelijkheid om nieuwe machines én aanbouwdelen te financieren tegen een rente van 0,99% (bij een looptijd van 36 maanden). Hierdoor worden liquide middelen vrijgehouden voor de dagelijkse bedrijfsvoering. En alleen de machine en aanbouwdelen gelden als onderpand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *