Productnieuws

Fermenteren met Schaumalac Feed

Met fermenteren worden enkelvoudige grondstoffen beter benutbaar voor het varken. Dit resulteert in een gezonder varken dat hoge prestaties levert. Om het maximale uit de enkelvoudige grondstoffen te halen is wel een uitgekiend fermentatiemengsel nodig. AR is daarom exclusief importeur geworden van Schaumalac Feed Protect: een bacteriemengsel dat enkelvoudige grondstoffen omzet in een waardevol varkensvoer. Het is praktisch toe te passen: er is geen geïsoleerde tank nodig en de kans op fouten is kleiner, volgens de leverancier.

Enige

AgruniekRijnvallei is met Schaumann overeengekomen dat zij als enige het product Schaumalac Feed Protect mag verkopen in Nederland. “Op brijbedrijven fermenteren met Schaumalac Feed Protect past zeer goed binnen de Zuiver Voer-gedachte van AR. Niet de reststromen uit de industrie, maar zuivere grondstoffen worden met fermentatietechnieken bewerkt tot hoogwaardige varkensvoeding”, aldus de voerleverancier.

Toepassing

Schaumalac Feed Protect bevat een bacteriënmengsel. Deze fermentatiebacteriën worden toegevoegd aan een mengsel van gemalen granen en soja. Vervolgens wordt dit mengsel aangemaakt met water met een temperatuur van 37 ˚C. De bacteriën gaan zich exponentieel vermenigvuldigen waarbij warmte ontstaat. Het fermentatiemengsel bevat eiwitten die een bufferende werking hebben. Hierdoor duurt het langer voor de pH gaat dalen en kunnen de bacteriën zich gedurende een langere periode vermenigvuldigen en wordt er meer melkzuur gevormd. Na 24 uur is het fermentatiemengsel stabiel en kan het in een normale opslagtank worden gepompt. Dit hoeft geen geïsoleerde tank te zijn. Door de grote hoeveelheid melkzuur blijft de kwaliteit tot drie weken gewaarborgd. De voorspelbaarheid van de resultaten is met dit mengsel een stuk groter en de kans op fouten kleiner, stelt AgruniekRijnvallei. Fermenteren met Schaumalac Feed Protect stimuleert de gezondheid, grondstoffen zijn beter verteerbaar en grondstoffen als rogge, raapzaadschroot en triticale worden beter inzetbaar. Daarnaast wordt de smaak van het voer positief beïnvloed.

AgruFermMix

Voor varkenshouders die geen opslag hebben om enkelvoudige grondstoffen apart te ontvangen of op te slaan biedt AR twee complete mixen aan die geschikt zijn voor fermentatie. De ene mix bevat tarwe en raap, de andere mix bevat gerst, tarwe en soja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *