Productnieuws

Nieuwe toplijsten K.I. Samen

36837 Peeldijker Outlaw (VG88) – Jerudo x Canvas – aAa 516 432

K.I. Samen noteert de hoogste (hoornloze) nieuwkomer binnen het roodbont segment. De stier Eragon P – Fidelity x Lawn Boy x Stadel – prijkt, zuiver op basis van dochterinformatie, bovenaan de stierindex lijst. Eragon P is gefokt door maatschap Dijkman (uit Borculo) en stamt uit de Erna-lijn; een fantastische koe familie die bekend staat door haar goede dochtervruchtbaarheid en hoge levensproducties met een hoog eiwitpercentage.

Functioneel

“Een mooie productievererving met een ruime plus voor de liters en een verhoging van het percentage eiwit is datgeen wat Eragon P laat zien. Vanuit de praktijk worden Eragon P´s dochters omschreven als vaarzen die functioneel, niet te groot en uitgebalanceerd, gebouwd zijn, voorzien zijn van goede, vast aangehechte, uiers en zich voortbewegen op uitstekend beenwerk”, aldus KI Samen. Halfbroer Bonhill Painter P stond al op de K.I. Samen kaart en is nu de nummer twee hoornloos verervende stier in de ranking van dochtergeteste stieren.

Kwaliteiten

De kwaliteiten van de Jerudo-zonen vallen ook op. Waar Peeldijker Outlaw een flinke sprong maakt, met name door +4 punten voor benen, zijn halfbroers Big Redbone (uit een Lightning rf moeder) en Molenkamp Begley (uit een Spencer moeder) beiden nieuw. De één met hoge gehalten, de ander met een flinke melkplas. 36837 Peeldijker Outlaw (VG88) – Jerudo x Canvas – aAa 516 432

Zwartbont

Bij zwartbont is outcross stier Weggelhorster The Voice een opvallende nieuwkomer. “Zijn afstamming – Denethor x Mascol, zijn plus voor gehalten, zijn zeer goede gebruikskenmerken en zijn prima exterieurscores maken The Vocie zeker een verrijking op de zwartbont lijst”, aldus KI Samen. The Vocie komt uit de Sirma-stam van maatschap Haijtink-Wichers (uit Lochem).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *