Nieuws
fietsen alpe d'huzes

Nederlandse boeren, hun toeleveranciers én afnemers zetten zich samen in voor de strijd tegen kanker. Met een team van maar liefst 240 fietsers en lopers staan zij op 1 en 2 juni van dit jaar aan de start van Alpe d’HuZes. De werving van sponsorgeld door de veehouderij voor dit evenement, verloopt voorspoedig. Dat blijkt op zaterdag 9 april tijdens een gezamenlijke training. 100 Fietsers, fietsen dan het getal € 666.666,- levensgroot in een flink weiland pal naast veevoerfabriek Vitelia.

Veehouderij beklimt op één dag zes maal de Alpe d’Huez

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen om daarmee een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ beklimmen deelnemers op één dag 6 keer de legendarische Alpe d’Huez. Een groep van 240 boeren en hun zakenrelaties doet op 1 en 2 juni mee aan Alpe d’HuZes. Ze zetten zich daarmee keihard in om een einde te maken aan de ellende en de onmacht die de ziekte kanker in onze maatschappij veroorzaakt. Een ziekte die toeslaat bij 1 op de 3 mensen en daarbij ook grote gevolgen heeft voor familieleden, vrienden en collega’s. Om dit te bereiken traint de groep maandenlang individueel en in groepsverband. Daarnaast benadert elke deelnemer een groot aantal sponsors en organiseren ze allerlei ludieke activiteiten zoals symposia, dienstenveilingen, spinningmarathons, diners en biggenraces.

Jongste deelnemer geeft startschot

De BIG Challenge-fietsers vormen al sinds 2009 de grootste groep binnen de 5000 deelnemers van Alpe d’HuZes. Op zaterdag 9 april trainen 100 deelnemers uit de veehouderij samen voor Alpe D’HuZes. Zij starten hun training, om 10.30 uur met een groot fietsersballet waarin ze het levensgrote getal ‘666.666’ fietsen in een flink weiland naast de veevoerfabriek van Vitelia aan de Deputé Petersstraat 27 in Oirlo. Dit getal staat symbool voor de tussenstand die afgelopen week gepasseerd is. De organisatie hoopt dat het eindbedrag op 2 juni uitkomt op het omgekeerde bedrag namelijk €999.999,-. De jongste deelnemer uit de groep Bram van Bommel (10) uit Castenray geeft om 10:45 uur het startschot. Daarna volgt een fietstocht van 139 km langs deelnemende bedrijven zoals ForFarmers (Heijen), Imagro (Ottersum), CRV (Beers), De Heus (Veghel), Agrifirm (Veghel), Fransen Gerrits (Erp).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *