Nieuws

Ingrid Jansen van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) gaat het zwartboek van het Meldpunt Valse Lesstof aan de leden van de Vaste  Kamercommissie OC&W overhandigen. Jansen doet dit samen met vertegenwoordigers van de agrarische belangenorganisaties Nederlandse  Vakbond Pluimveehouder (NVP) en Nederlandse Agrarische Jongeren Kontakt (NAJK).

Misleidende lesstof

Het zwartboek bevat meldingen over onjuiste, niet-objectieve en misleidende lesstof op basis- en middelbare scholen. “In de lesstof wordt bijvoorbeeld gesteld dat Nederlandse pluimveebedrijven ook wel ‘legbatterijen’ worden genoemd. Dit terwijl legbatterijen in Nederland zijn verboden. Ook wordt kinderen geleerd over kistkalveren, terwijl die allang verleden tijd zijn”, stellen de organisaties. Het meldpunt heeft sinds de oprichting zo’n vijftig meldingen binnengekregen. De meldingen gaan over alle sectoren. “Het geeft goed aan hoe hoog het boeren zit als hun zoon of dochter thuiskomt met lesjes over landbouw die niet kloppen, gedateerd zijn of boeren in een kwaad daglicht zetten”, aldus Jansen.

Steun

Met de overhandiging aan de Tweede Kamer wil het Meldpunt Valse Lesstof steun vragen voor zijn inzet om te komen tot goed, deugdelijk, feitelijk en objectief onderwijs op scholen over Nederlandse landbouw en haar boeren. “Boeren zijn onze voedselproducenten en zorgen jaarlijks voor een bijdrage van miljarden aan onze economie. Het is hard nodig dat kinderen op school leren hoe ons voedsel tot stand komt en welke bijdrage onze boeren daar aan leveren”, aldus Jansen.

Aangesloten organisaties

Het meldpunt is opgericht door de NVV. Inmiddels hebben de NVP, NAJK, de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV), de Nederlandse Akkerbouw Vakbond en LTO Nederland zich bij het initiatief aangesloten.

1 reactie op “Ingrid Jansen overhandigt zwartboek Meldpunt Valse Lesstof

  1. Quirine de Kok schreef:

    Toch niks nieuws, overheid doet dit met opzet, chaos veroorzaken, ook met zg, besmettelijke ziektes enzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *