Productnieuws

’t Kippenhok uit Noord-Holland beste keet

Keet ’t Kippenhok uit de provincie Noord-Holland heeft de titel ‘De Beste Keet van Nederland 2013’ op zijn naam gezet. De vrouwenkeet was een van de vijf genomineerde keten die in de finaleronde van de, voor het vierde jaar gehouden, wedstrijd ‘De Beste Keet van Nederland’ zat. Keet ’t Kippenhok scoorde tijdens een keetkeuring, uitgevoerd door een professionele keetkeurjury, de meeste punten op de zeven thema’s van ‘De Beste Keet van Nederland’: activiteiten, alcoholbeleid, betrokkenheid ouders, brandveiligheid, noodnummers en EHBO, huisregels en uitstraling keet. De keet wint hiermee een actief uitje met de vaste bezoekers van de keet. Keet Bomers Bar uit Gelderland werd tweede. Keet Roeg en Onbenullig uit Groningen heeft de derde plaats bemachtigd.

Wedstrijd

Op 1 oktober 2013 ging de succesvolle wedstrijd ‘De Beste Keet van Nederland 2013’ van start. Meer dan 150 keten deden mee met de wedstrijd door een keetprofiel aan te maken op de website www.keetkeur.nl. Een bekwame Keetkeurjury heeft de profielen van deze keten beoordeeld op thema’s als ‘veiligheid’, ‘alcoholbeleid’ en ‘uitstraling’. Daarnaast konden de keten genomineerd worden door punten te scoren bij het invullen van de Keetkeurvragenlijst. Vijf keten gingen door naar de finaleronde. Zij werden de afgelopen twee weken bezocht door de Keetkeurjury. De Keetkeurjury keurde de keten op de zeven Keetkeurthema’s. Om extra punten te scoren in de finaleronde moesten de keetjongeren een aantal opdrachten vervullen.

Winnaars

Keet ’t Kippenhok uit Noord-Holland scoorde de meeste punten in de finaleronde en wint daarmee de wedstrijd. “Keet ’t Kippenhok is een schone, nette en gezellige keet. De keet scoorde tijdens ons bezoek hoge ogen met de aanwezigheid van een brandblusser, een rookmelder en een nooduitgang. Daarnaast had de keet ’t Kippenhok alle vragen over EHBO en alcohol goed”, aldus de Keetkeurjury. Als prijs mag keet ’t Kippenhok kiezen uit een van de volgende activiteiten: Highlandgames arrangement bij Plezier en Zo, paintball arrangement bij Paintball Boerderij of karten bij Kartfabrique.

Jongerenketen

Tot nu toe halen regelmatig negatieve verhalen over jongerenketen de media. Plattelandsjongeren.nl is er van overtuigd dat jongeren prima in staat zijn om alles rondom hun keet zelf op een verantwoorde manier te regelen en onderschrijft de sociale waarde van keten voor jongeren op het platteland. Om keetjongeren te faciliteren in een goede organisatie rondom hun keet organiseert Plattelandsjongeren.nl elk jaar de wedstrijd ‘De Beste Keet van Nederland’.