Nieuws

Winnaar Gouden Krul

De winnaar van de Gouden Krul is de familie Van Zutphen uit Zijtaart.

Gouden Krul

De Gouden Krul is een prijs die wordt uitgereikt aan de mooiste varkenshouderij van Nederland. Door middel van de Gouden Krul krijgen de varkenshouderijen positieve aandacht.

Winnaar

De familie Van Zutphen boert in Zijtaart. Hun boerderij ‘De Daltonhoeve’ is een zeugenbedrijf dat zich richt op het verkopen van biggen van 25 kilo. Er komen regelmatig klassen met kinderen langs die zo kennis maken met de varkenshouderij. De familie Van Zutphen is ervan overtuigd dat het openstellen van het bedrijf een bijdrage levert aan de acceptatie van de varkenssector. De zichtstallen maken het mogelijk dat bezoekers precies kunnen zien wat zich afspeelt in de stal. In de kraamstal kunnen ze de pas geboren biggen zien.

Trots

De familie Van Zutphen is trots op hun bedrijf. Alle dragende zeugen zijn in groepshuisvesting met stro gehuisvest. Hier kunnen ze heerlijk liggen en is het stro mooi afleidingsmateriaal. Naast de goede zorg voor de dragende zeugen is de familie ook erg bewust bezig met het milieu. De warme lucht wordt gerecycled zodat de energiebehoefte laag is. Door middel van zonnepanelen wordt het stroomgebruik gereduceerd. Als kers op de taart hebben ze voornamelijk natuurlijk materiaal gebruikt bij het bouwen van de stal.

Uitreiking

Op 30 november wordt de Gouden Krul uitgereikt bij boerderij ‘De Daltonhoeve’, Heisteeg 9, 5465 NZ te Zijtaart.