Nieuws

Wie brengt de Nederlandse akkerbouw het mooist of interessantst in beeld? Die vraag staat centraal bij de fotowedstrijd van de Week van de Akkerbouw.

Verhaal achter de akker

Ook onder fotografen is het thema akkerbouw relatief onderbelicht, meldt de organisatie van de Week van de Akkerbouw. Toch drukt de akkerbouw een grote stempel op de uitstraling van het Nederlandse landschap en zorgen de seizoenen voor een telkens veranderende horizon. De Week van de Akkerbouw, die plaatsvindt in de laatste week van augustus, is bedoeld om mensen het ‘verhaal achter de Nederlandse akker’ te vertellen. De fotowedstrijd daagt mensen uit om dat zelf al deels te doen.

Deelnemen

De precieze opdracht is eenvoudig: deelnemers dienen een bijzondere foto te maken van een akker of akkerbouwer in actie, die vervolgens gedeeld moet worden met de vrienden en volgers van de Week van de Akkerbouw via Facebook of Twitter. De foto mailen mag ook, naar info@weekvandeakkerbouw.nl. Foto’s dienen uiterlijk donderdag 22 augustus gepost of verstuurd te zijn. Een onafhankelijke jury zal de inzendingen beoordelen. De winnaar, die bekend gemaakt wordt op dinsdag 27 augustus 2013, krijgt een passende prijs. Hem of haar wacht een ballonvaart over de Nederlandse akkers.