Nieuws

Samenwerking Cono en Greenchoice

Cono Kaasmakers streeft ernaar de groenste zuivelcoöperatie te zijn. Voor haar kaasmakerij heeft ze daarom een contract getekend met Greenchoice, zodat alle stroom die afgenomen wordt groen is. Daarnaast biedt Cono Kaasmakers, in samenwerking met Greenchoice, haar veehouders en medewerkers collectief groene stroom aan, waardoor overstappen ook kosten bespaart. De informatieavonden over deze samenwerking waren een groot succes, ruim 25 procent van alle Cono-veehouders was aanwezig.

Duurzaam

Duurzaamheid staat al jaren hoog op de agenda van Cono Kaasmakers. Weidegang premie wordt al sinds 2002 aan haar veehouders uitbetaald. Met het daarop volgende duurzaamheidsprogramma Caring Dairy, gezamenlijk met Ben&Jerry’s ontwikkeld, zetten Cono veehouders verdere stappen om hun duurzame bedrijfsvoering te verbeteren. Door drie bijeenkomsten per jaar te volgen over onder andere dierwelzijn, milieu en bedrijfsmanagement, kunnen veehouders met de beste deskundigen nieuwe kennis en vaardigheden opdoen.

Greenchoice

Greenchoice levert al ruim tien jaar uitsluitend groene stroom en bosgecompenseerd gas aan inmiddels 340.000 afnemers. Gestreefd wordt om als eerste energieleverancier 100% van alle afgeleverde groene stroom van Nederlandse bodem te halen. De samenwerking met CONO omvat een goed aanbod van groene stroom voor veehouders. Ook wordt de productie van groene stroom door zonnepanelen op daken van stallen bij veehouders volledig gesaldeerd. Voor veehouders met windmolens en biogas maakt Greenchoice een aanbod op maat..

Informatieavonden

Op de informatieavonden lichtte Greenchoice haar aanbod toe. Daarnaast waren diverse andere organisaties aanwezig om informatie te geven over technische mogelijkheden van energie opwekken (zonnepanelen, windenergie, biogas). Ook werd ingegaan op energiebesparingsmogelijkheden en fiscale voordelen voor duurzame energieprojecten. Conclusie van de avond: er zit veel energie in samenwerking, met mogelijkheden voor alle partijen.